Wim Visser tijdens een opname in de Rocktown Studio’s in Rotterdam. Foto Gerrit de Heus

De ButterflyRoad Studio is opgericht in september 2019 (meer over het ontstaan lees je hier) met als doel het ondersteunen van artiesten en bands met allerhande zaken zoals het opnemen, mixen en masteren van muziek in een professionele studio, het beschikbaar maken van hun muziek op verschillende platformen zoals Spotify, het maken van een videoclip, het aanmaken van een sociaal media kanaal en website, het maken van boekingen en alle andere zaken die een band of artiest kunnen helpen om succesvol te worden.

Hoe gaan we te werk

Ben je een artiest of maak je deel uit van een band en wil je professionele opnames en mixen laten maken van je nummers neem dan contact op via ons contact formulier we kunnen dan specifiek voor jou/jullie kijken wat de beste mogelijkheden zijn. Elke artiest en band is weer anders en hebben andere wensen vandaar dat we gaan voor maatwerk. Om een voorbeeld te geven hoe we te werk gaan hier een stappenplan als voorbeeld:

 • Allereerst bepalen we met de artiest/band welke nummers opgenomen en uitgebracht gaan worden en bepalen we welke professionele studio het meest geschikt is voor de opnamen. Liefst werken we met zo professioneel mogelijke opnames omdat het basismateriaal sterk bepalend is voor het uiteindelijke resultaat. Buiten het kiezen voor een professionele studio kan in een aantal gevallen ook gekozen worden voor opnamen gemaakt in de thuisstudio van de artiest of band.
 • Wanneer bekend is wat er opgenomen gaat worden maken we een afspraak met een professionele studio om de opnames te maken, eventueel leggen we ook contact met een professionele fotograaf/filmer om tijdens de opnames foto/film materiaal te maken.
 • Na de opname wordt in de ButterflyRoad Studio de muziek gemixt en wordt bepaald of we zelf in de studio masteren of dit uitbesteden aan een masteringstudio. Tijdens het mixen ontvangt de artiest of band uiteraard tussenresultaten en is er de mogelijkheid om bij te sturen, nadat de definitieve mix gemaakt is zal deze gemasterd worden voor bijvoorbeeld Spotify of CD.
 • Artwork bij de nummers wordt ontwikkeld, artwork is een beetje te vergelijken met een album/single hoes.
 • Wanneer de mix of mixen klaar is of zijn zal bij het resultaat een videoclip gemaakt worden om het nummer/de nummers zo goed mogelijk te begeleiden. Uiteraard kan een artiest of band er ook voor kiezen geen clip te maken en kan gekozen worden voor de standaard die bij distributie aangeboden wordt bij bijvoorbeeld Youtube (het nummer met artwork).
 • Het nummer/de nummers worden aangeboden bij verschillende platforms zoals Spotify en Google of gaat het proces in om op CD of Vinyl geplaatst te worden.
 • Tijdens het gehele project zal via de social media en website van de ButterflyRoad Studio en de kanalen van de artiest/band het product onder de aandacht gebracht worden.
 • Nadat het nummer of de nummers gereleased zijn proberen we de nummers te promoten door ze op verschillende playlists of radio zenders te krijgen en blijven de muzikant of band ondersteunen bij de promotie van het nummer of de nummers.

Wist je dat?

 • De ButterflyRoad Studio een onderdeel is van Wim Visser Automatiseringen en dus ook veel kennis in huis heeft qua ICT.
 • De ButterflyRoad Studio samen werkt met grote professionele studio’s zoals de Rocktown Studio’s in Rotterdam.
 • Wim Visser van de ButterflyRoad Studio gediplomeerd Pro Audio Engineer and Music Producer is.
 • De ButterflyRoad Studio samen werkt met professionele fotografen zoals Gerrit de Heus
 • De ButterflyRoad Studio je in contact kan brengen met een groot aantal sessie muzikanten.
 • Wim Visser van de ButterflyRoad Studio zelf als sessie muzikant mondharmonica speelt.
 • Bij de ButterflyRoad Studio gewerkt wordt met professionele apparatuur en software zoals de DAW Studio One Pro.
 • ButterflyRoad Studio ook een muziek label is.
 • ButterflyRoad Studio ook een eigen ISRC (International Standard Recording Code) heeft.

Prijslijst

Wilt u weten wat de kosten zijn, kijk dan snel op onze prijslijst of vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.

Meer weten?

Neem snel contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek contact opnemen kan via ons contact formulier, per e-mail info@butterflyroad.nl of telefonisch op 0543 201 012.

Tot snel
Met vriendelijke groet,

Wim Visser

Promo ButterflyRoad Studio – met dank aan The Roustabouts Rock & Roll