Delft september 2019

Het idee voor ButterflyRoad studio is ontstaan door mijn interesse in muziek, het maken van muziek, videoclips, presentaties en geluidsopnames. De naam ButterflyRoad is afkomstig van het adres waar mijn huidige Automatiseringsbedrijf bij oprichting van ButterlyRoad Studio gevestigd was (Vlinderweg 2, Delft).

Met name door enthousiaste reacties op een groot aantal videoclips die ik gebruikt heb tijdens presentaties bij netwerkorganisaties kreeg ik steeds vaker het idee er meer mee te gaan doen. Leuk was dat mensen mij gingen onthouden door mijn harmonica muziek die ik gebruikte tijdens de presentaties, het grappige daarbij is dat ik in de ruim 9 jaar dat ik lid ben van netwerkorganisaties dus bleef hangen in de gedachten van mensen door het gebruik van de harmonica en veel minder door een standaard pitch met alleen tekst.

Ook word ik regelmatig gevraagd om een pitch te maken met daarin grappige teksten en muziek. De laatste tijd gebruik ik dan ook een bepaald format wat geënt is op bepaalde nummers met daarin een vast patroon met tekst en harmonica. De pitches worden door toehoorders beloond met applaus, wat normaal niet heel gebruikelijk is. Kortom een pitch met muziek, tekst en beeld spreekt meer tot de verbeelding en blijft beter hangen dan een pitch met alleen tekst.

Verder is het idee om ButterflyRoad studio op te zetten ontstaan door het maken en opnemen van muziek (zelf en met anderen) en door het volgen van de opzet van een aantal evenementen door andere evenementenorganisaties.

In eerste instantie zullen de werkzaamheden voor de ButterflyRoad studio samen met mijn werkzaamheden voor mijn huidige bedrijf Wim Visser Automatiseringen  plaatsvinden, waarbij mijn droom is dat in de toekomst een camping met podium gestart wordt waar buiten de beheer werkzaamheden van de camping ook de ButterflyRoad studio gerund wordt. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de werkzaamheden voor Wim Visser Automatiseringen dan afgebouwd of overgedragen worden. Om de ButterflyRoad studio vorm te geven wil ik samenwerking gaan zoeken met een groot aantal artiesten, tekstschrijvers, dichters, fotografen en evenementenbureaus.  Ik ben namelijk van mening dat je door samenwerking samen veel verder kan komen, bovendien lijkt me dit ook de meest leerzame manier

Wim Visser


Meer over de ButterflyRoad Studio