Wim Visser heeft een automatiseringsbedrijf en is van jongst af aan groot muziekliefhebber, hij is groot fan van onder anderen Elvis Presley, Johnny Cash, Joe Jackson, Billy Joel en nog veel meer artiesten en bands. Zelf speelt Wim een mondharmonica, en past dit toe in bijvoorbeeld clips die hij maakt voor ButterflyRoad Studio. Wim is altijd opzoek naar samenwerking met anderen en is van mening dat je door samenwerken veel verder kan komen dan alleen, vandaar ook waarschijnlijk dat hij in september 2019 naast zijn automatiseringsbedrijf ButterflyRoad Studio heeft opgezet.

Wim wordt blij van muziek maken (samen met anderen of alleen), muziek opnemen, clips maken, en helpt andere graag met ondersteunende taken zoals klaar maken van presentaties en bijvoorbeeld het maken van een website. Heb je hulp nodig bij iets dergelijks neem dan contact op met Wim via het contactformulier.


Wim Visser in actie

Misschien is het leukste om te doen wel het analyseren en uitpluizen van harmonica stukken in een nummer, hieronder een aantal analyses gemaakt door Wim van harmonica intro’s en solo’s. Uiteraard zijn alle stukken door Wim zelf ingespeeld. Buiten de juiste mondharmonica’s gebruikt Wim bij deze analyses de DAW Studio One en Melodyne om alle muzikale details van het stuk te bekijken, en te controleren of de gespeelde stukken ook kloppen met de uitgeschreven harmonica tabs. Als voorbeeld hier de Analyses van He ain’t heavy he’s my brother vanThe Hollies op G harmonica, en het intro van The River van Bruce Springsteen.

Analyse He ain’t heavy he’s my brother vanThe Hollies op G harmonica,
Intro op G harmonica door Wim Visser
Solo op G harmonica door Wim Visser
Analyse intro The River door Wim Visser
Intro op c harmonica door Wim Visser
Solo op c harmonica door Wim Visser

Pitches met mondharmonica

A tribute to MASH
Pitch voor Jan Vink, samen ingespeeld met Jan Vink
Pitch ICT Kring Delft
Pitch Eveline Lems

Sessie muzikant

Wim Visser Sessie muzikant mondharmonica

Wim als producer en tijdens live optreden

Promo Miles Away van The Roustabouts in de Rocktown Studios in Rotterdam met Wim Visser als Producer

The Roustabouts – Steamroller live in Rotterdam op 27 oktober 2019